خطر حملات امنیت سایبری بیش از هر زمان دیگری است. کسب و کارها باید در برابر تهدیدات نوظهور هوشیار باشند.
تنها یک نقض امنیتی میتواند منجر به افشای اطلاعات شخصی میلیونها نفر شود. این تخلفات تأثیر مالی شدیدی بر شرکتها و همچنین از بین رفتن اعتماد مشتریان دارد.
از اینرو، امنیت سایبری برای محافظت از مشاغل و افراد در برابر اسپمها و مجرمان سایبری بسیار ضروری است.
مجرمان سایبری همیشه بدنبال آسیبپذیری در دستگاههای نرمافزاری و سختافزاری هستند و حتی برنامههای به ظاهر بیگناه نیز میتوانند حاوی کدهای مخربی باشند که میتوانند دادههای حساس ما را در معرض خطر قرار دهند.
با پیشرفت فناوری، تهدیدها نیز افزایش مییابند و ما باید دائماً هوشیار باشیم تا در امان بمانیم.
یکی از بزرگترین تهدیدات امنیت سایبری امروزه بدافزارها هستند. بدافزار مخفف نرم افزار مخرب، نرم افزاری است که برای آسیب رساندن به سیستمهای کامپیوتری، شبکهها یا دستگاهها طراحی شده است.
مجرمان سایبری از نرم افزارهای مخرب برای سرقت اطلاعات حساس مانند اطلاعات شخصی و مالی، اعتبار ورود به سیستم و سایر دادههای ارزشمند استفاده میکنند.
بدافزارها میتوانند کامپیوترها را از طرق مختلفی از جمله پیوستهای ایمیل، وبسایتهای آلوده و حتی دانلود نرم افزار آلوده کنند.
حمله سایبری اخیر “WannaCry” منجر به دانلود باج افزار روی کامپیوترهای بیش از 150 کشور شد که سیستمها را مختل کرد و صدها هزار کاربر را تحت تأثیر قرار داد. این حادثه فقط آخرین یادآوری سطح پیچیدگی، تأثیر و فراگیر بودن جرایم سایبری است.
برای بسیاری از ما، خروج کامل از شبکه یک گزینه نیست (اگرچه ممکن است گاهی اوقات جذاب بنظر برسد)، بنابراین بغیر از قطع کامل برق، چه اقداماتی میتوانید برای محافظت از خود و تجارت خود انجام دهید؟
10 روش برقراری امنیت سایبری در برابر حملات
- از یک فایروال قوی استفاده کنید. اکثر ISPها ویژگیهای فایروال را ارائه میدهند، اما باید با آنها تماس بگیرید تا بررسی کنید که فایروال شما فعال است و تنظیم شده است که بطور خودکار بروز شود.
- پسوردهای قوی (ترکیبات تصادفی بهترین انتخاب هستند) را در همه دستگاههای خود فعال کنید و آنها را مرتباً تغییر دهید (هر 30 تا 60 روز).
- از روشهای احراز هویت چندعاملی استفاده کنید، یک پسورد قوی ممکن است برای جلوگیری از حملات امنیت سایبری کافی نباشد.
- بدنبال نماد قفل Lock در مرورگر خود بگردید که نشان میدهد شما در یک سایت امن هستید. همچنین، مسدود کننده پاپآپ را در مرورگر خود فعال کنید.
- اگر مطمئن نیستید یک ایمیل و از طرف چه کسی ارسال شده است، نشانگر را روی آدرس ایمیل نگه دارید تا قبل از باز کردن آن، تأیید کنید که فرستنده کیست. این را میتوان برای لینکهای موجود در ایمیل نیز انجام داد.
- نصب و استفاده از محافظ های ضد ویروس و ضد جاسوس افزار و اطمینان از فعال بودن نرم افزار. حتماً پچهای امنیتی را برای سیستم عامل خود و سایر نرم افزارها نصب کنید تا از عفونت جلوگیری کنید.
- بکاپگیری آفلاین منظم از دادهها مانند اسناد و عکسها انجام دهید.
- هرگز اطلاعات شخصی و مهم را با استفاده از اتصال Wi-Fi عمومی منتقل نکنید، زیرا این اطلاعات در معرض هک هستند.
- اقدامات احتیاطی را در مورد دستگاههای هوشمند انجام دهید، زیرا آنها نیز میتوانند هک شوند.
- مقدار اطلاعات شخصی را که در رسانههای اجتماعی به اشتراک میگذارید به حداقل برسانید، حتی اگر تنظیمات حریم خصوصی را فعال کرده باشید.
نتیجه
استفاده از این شیوههای ساده، تاثیر بزرگی در جلوگیری از حملات سایبری خواهد داشت. توجه داشته باشید که هیچ چیز در مورد امنیت محتوای آنلاین شما کاملاً ثابت نیست.
با اینحال، اکثر مردم در نتیجه اعمال سهلانگیز و اشتباهات ساده که براحتی میتوان از آنها مراقبت کرد، رنج میبرند.
وقتی نوبت به جدیدترین کلاهبرداریها و حملات سایبری میرسد، خود را بروز نگه دارید و بهترین شیوهها را طبق توصیه متخصصان و متخصصان دیجیتال دنبال کنید.
حقیقت اینست که هکرها و مجرمان امنیت سایبری بطور مداوم رویکردهای خود را تغییر میدهند، و این بدان معناست که شما نیز باید اینکار را انجام دهید.