
WAF زمانی ضروری است که به محافظت تخصصی برای برنامههای کاربردی وب در برابر تهدیدات خاص وب نیاز دارید.
فایروالها امنیت شبکه گستردهتری را فراهم میکنند اما ممکن است حملات لایه کاربردی را شناسایی نکنند.
فایروال برنامه وب یا WAF چیست؟
فایروال برنامه وب با فیلتر کردن و نظارت بر ترافیک HTTP بین یک برنامه وب و اینترنت، به محافظت از برنامههای وب کمک میکند.
این فایروال معمولاً از برنامههای وب در برابر حملاتی مانند جعل بین سایتی، اسکریپت نویسی بین سایتی (XSS)، گنجاندن فایل و تزریق SQL و موارد دیگر محافظت میکند.
WAF یک دفاع لایه ۷ پروتکل (در مدل OSI) است و برای دفاع در برابر همه انواع حملات طراحی نشده است.
این روش کاهش حمله معمولاً بخشی از مجموعهای از ابزارهاست که در کنارهم یک دفاع جامع در برابر طیف وسیعی از بردارهای حمله ایجاد میکنند.
فایروال برنامه وب میتواند مبتنی بر شبکه، هاست یا ابر باشد.
درحالیکه یک پروکسی سرور با استفاده از یک واسطه از هویت دستگاه کلاینت محافظت میکند، WAF نوعی پروکسی معکوس است که با عبور کلاینتها از WAF قبل از رسیدن به سرور، از سرور در برابر افشای اطلاعات محافظت میکند.
یک WAF از طریق مجموعهای از قوانین (پالیسی) عمل میکند. هدف این پالیسیها محافظت در برابر آسیبپذیریهای برنامه با فیلتر کردن ترافیک مخرب است.
از طریق بازرسیهای سفارشی، WAF میتواند چندین مورد از خطرناکترین نقصهای امنیتی برنامههای کاربردی وب را شناسایی و بلافاصله از آنها جلوگیری کند، که فایروالهای شبکه سنتی و سایر سیستمهای تشخیص نفوذ (IDSes) و سیستمهای پیشگیری از نفوذ (IPSes) ممکن است قادر به انجام آن نباشند.
WAF نسبت به فایروالهای سنتی، دید بیشتری به دادههای حساس برنامههای کاربردی که با استفاده از لایه برنامه HTTP منتقل میشوند، ارائه میدهد.
تفاوت بین WAF های لیست بلاک و لیست مجاز چیست؟
WAF ای که براساس لیست بلاک (مدل امنیتی منفی) عمل میکند، در برابر حملات شناخته شده محافظت میکند.
WAF لیست بلاک را مانند یک متصدی پذیرش باشگاه درنظر بگیرید که دستور دارد از ورود مهمانانی که لباس مناسب ندارند، جلوگیری کند.
برعکس، WAF مبتنی بر لیست مجاز (مدل امنیتی مثبت) فقط ترافیکی را که از قبل تأیید شده است، میپذیرد.
این مانند متصدی پذیرش در یک مهمانی اختصاصی است، او فقط افرادی را میپذیرد که در لیست هستند.
هم لیستهای بلاک و هم لیستهای مجاز مزایا و معایب خود را دارند، بهمین دلیل است که بسیاری از WAFها یک مدل امنیتی ترکیبی ارائه میدهند که هر دو را پیادهسازی میکند.
چرا WAF مهم است؟
WAF برای تعداد فزایندهای از شرکتهایی که محصولات خود را از طریق اینترنت ارائه میدهند- از جمله بانکداری آنلاین، ارائه دهندگان پلتفرم رسانههای اجتماعی و توسعه دهندگان برنامههای تلفن همراه- مهم است زیرا به جلوگیری از نشت دادهها کمک میکند.
بسیاری از دادههای حساس، مانند اطلاعات کارت اعتباری و سوابق مشتری، در پایگاههای داده پشتیبان ذخیره میشوند که از طریق برنامههای وب قابل دسترسی هستند.
مهاجمان اغلب این برنامهها را برای دسترسی به دادههای مرتبط هدف قرار میدهند.
بعنوان مثال، بانکها ممکن است از WAF برای کمک به آنها در رعایت استاندارد امنیت دادههای صنعت کارت پرداخت (PCI DSS)، مجموعهای از پالیسیها برای محافظت از دادههای دارنده کارت (CHD)، استفاده کنند.
نصب فایروال یکی از 12 الزام انطباق با PCI DSS است و برای هر شرکتی که CHD را مدیریت میکند، اعمال میشود.
از آنجاییکه بسیاری از شرکتها از برنامههای تلفن همراه و اینترنت اشیاء رو به رشد استفاده میکنند، تعداد فزایندهای از تراکنشها در لایه برنامه با استفاده از وب انجام میشود.
بههمین دلیل، WAF بخش مهمی از مدل امنیتی یک تجارت مدرن است.
وقتی صحبت از یک مدل امنیتی سازمانی میشود، WAF در کنار سایر اجزای امنیتی، از جمله IPSها، IDSها و فایروالهای کلاسیک یا نسل بعدی (NGFWها)، بیشترین تأثیر را دارد.
WAF در مقابل IPS, NGFW و RASP : تفاوتها چیست؟
فناوریهای امنیتی- شامل WAFها، IPSها، NGFWها و خودحفاظتی برنامه در زمان اجرا (RASP)- از سیستمها و شبکهها محافظت میکنند. با اینحال، رویکردهای آنها به امنیت و نوع تهدیدهایی که کاهش میدهند، متفاوت است.
بررسی میکنیم که تفاوتهای اصلی بین این فناوریها در مقابل WAF چیست:
Web Application Firewall (WAF)
این فناوری بطور خاص برای محافظت از برنامههای وب و تضمین یکپارچگی، محرمانگی و در دسترس بودن سرویسهای وب طراحی شده است.
در برابر حملات برنامههای وب، مانند تزریق SQL و حملات اسکریپتنویسی بین سایتی محافظت میکند. معمولاً بین اینترنت و یک برنامه وب قرار میگیرد تا ترافیک مخرب را فیلتر کند.
Intrusion Prevention System (IPS)
این سیستم، ترافیک شبکه را رصد میکند و با انجام اقداماتی برای جلوگیری از وقوع حملات، به تهدیدات احتمالی پاسخ میدهد.
این سیستم از تکنیکهایی مانند تشخیص مبتنی بر امضا، یادگیری ماشین و تحلیل رفتاری برای شناسایی و کاهش اسکن پورت، حملات DoS و آلودگیهای بدافزار استفاده میکند. یک IPS معمولاً در لبه شبکه قرار میگیرد.
Next-Generation Firewall (NGFW)
این سیستم، چندین عملکرد امنیتی، از جمله فایروالها، شبکههای خصوصی مجازی و پیشگیری از نفوذ را ادغام میکند، کنترل دقیقی بر ترافیک شبکه ارائه میدهد و میتواند انواع تهدیدات، از جمله بدافزار، کلاهبرداری فیشینگ و خروج دادهها را شناسایی و متوقف کند.
یک NGFW همچنین به ویژگیهایی مانند رمزگشایی لایه سوکتهای امن، کنترل برنامه، بازرسی عمیق بستهها و پیشگیری از نفوذ مجهز است.
Runtime Application Self-Protection (RASP)
این فناوری امنیتی مستقیماً در محیط اجرای برنامه تعبیه شده است و برای محافظت در برابر حملاتی که محیط زمان اجرای برنامه را هدف قرار میدهند، طراحی شده است.
این فناوری بجای تکیه بر اقدامات امنیتی خارجی، رفتار برنامه را بصورت بلادرنگ رصد میکند و حملات را هنگام وقوع، شناسایی و از آنها جلوگیری میکند.
RASP میتواند در برابر انواع تهدیدها، از جمله سرریز بافر، تزریق SQL و اسکریپتنویسی بینسایتی، از سیستم محافظت کند.
این سیستم میتواند حملات را در زمان واقعی و بدون نیاز به ابزارهای امنیتی خارجی شناسایی و متوقف کند.
نتیجه گیری
WAFها جزء اساسی یک استراتژی جامع امنیت برنامههای وب هستند که مزایای قابل توجهی از نظر حفاظت، عملکرد و انطباق ارائه میدهند.
سازمانها باید هنگام پیادهسازی و پیکربندی WAF، نیازها و محیط خاص خود را با دقت درنظر بگیرند.
جهت دریافت مشاوره و اطلاعات بیشتر با همکاران ما در واحد فروش 28425485 در ارتباط باشید.